Sme aj na sociálnych sieťach

Kryptomeny

Recenzia 3Commas: Take Profit + Stop Loss zároveň, Trailing Profit či obchodné boty. Všetko v jednej platforme

Avatar

Článok

zo dňa

3Commas recenzia

Chceli by ste vedieť nastaviť na vašej krypto burze stop-loss a take-profit zároveň? Alebo využiť posuvný stop-loss či posuvný take profit, teda funkcie, ktoré vám môžu pomôcť k vyšším ziskom?

Na burzách takéto možnosti nemáte, avšak možným riešením je pre vás platforma 3Commas, ktorá ponúka množstvo dôležitých funkcii, ktoré vám môžu pomôcť v obchodovaní s kryptomenami. A čo možno zaujme mnohých najviac – obchodné boty.

3Commas poskytuje prístup k množstvu nástrojov určených na zlepšenie efektívnosti obchodovania na burzách s kryptomenami. Autori projektu tvrdia, že ich cieľom je minimalizovať riziká investorov a zároveň dopomôcť k maximalizácii ich ziskov.

Váš účet na 3Commas môžete prepojiť pomocou API kľúčov s viacerými top kryptoburzami vrátane Binance, Coinbase Pro, Bitfinex, BItstamp, KuCoin, Poloniex či OKEx. Dajte si však na vaše zabezpečenie pozor.

Obchodný bot je počítačový softvér, ktorý vykonáva obchody na základe vopred stanovených parametrov, ktoré mu zadá trejder.

Platformu 3Commas využíva už viac než 30 tisíc obchodníkov z celého sveta a údajne spracúva viac ako 10 miliónov dolárov denného objemu obchodovania s kryptomenami.

Ukážka: Užívateľské rozhranie je prehľadné. Aby ste mohli začať platformu použivať naplno, najprv si nastavíte prepojenie s vašou burzou pomocou API kľúču. Následne môžete využívať ďalšie funkcie, ktoré popisujeme v recenzii nižšie. 

3commas rozhranie

Kľúčové vlastnosti 3Commas

3Commas funguje ako webová platforma, ktorá ponúka ľahko použiteľne a intuitívne rozhranie, ktoré zahŕňa širokú škálu funkcii. Používatelia platformy môžu používať viaceré užitočné funkcie vrátane stop lossu, take profit cieľov, posuvných stop lossov a tiež prispôsobovať svoje vlastné obchodné stratégie. Systém funguje na základe prepojenia sa s burzami pomocou API kľúčov. Ak sa rozhodnete využiť okrem základných funkcii aj botov, tak vedzte, že tí pracujú nepretržite, aj keď vy spíte, ste zaneprázdnený inou činnosťou alebo nemáte k dispozícii internet.

Funkcie, ktoré stoja za zmienku

Stop loss a take profit zároveň – jednoduchá, no mimoriadne dôležitá funkcia

Napríklad na burze Binance, ktorú používa väčšina z vás, viete nastaviť len jeden z týchto príkazov. Podobné je to aj u ostatných búrz. Ak nastavíte stop-loss, máte istotu, že neprerobíte viac, než ste ochotní riskovať. Musíte však neustále sledovať, či hodnota vášho obchodu rastie a čakať na moment, kedy je najvýhodnejšie kryptomenu predať. Nastavíte si teda upozornenie (alert), napríklad cez aplikáciu TabTrader, ktorý vás upozorní, keď obchod dosiahne hodnotu, pri ktorej ste pripravený predávať (váš target). Tento moment však trvá niekedy len pár sekúnd a kým sa dostanete na burzu, cena môže byť už nižšie. 3Commas to však celé vyrieši za vás, pretože ponúka funkcie stop-loss a take-profit zároveň. A to nie je všetko, take-profit môžete nastaviť aj pre viacero targetov (napr. pri prvom targete predaj 50%, pri druhom 25%, pri treťom 25%).

Ukážka: Takto vyzerá nastavenie celého obchodu. V tabuľke “Set Take Profit” ešte môžete použiť funkciu “Split Targets” pre stanovenie viacero targetov.

tptl

Trailing Take Profit

Táto funkcia pomáha obchodníkom maximalizovať ich zisky. Pri štandardnom take profit nastavujete svoj target, pri ktorom sa obchod automaticky uzavrie. Pri trailing take profit nastavíte cieľ a následne po jeho dosiahnutí ešte percentuálne vyjadrenie funkcie “trailing”.

tralingok

Najlepšie si to vysvetlíme na príklade:

  1. Kúpite BTC za 100 dolárov, ako “take profit“ nastavíte 5%, čo predstavuje hodnotu 105 dolárov (viď na obrázku vyššie bod 1)
  2. Zaškrtnete možnosť “trailing” a nastavíte 1% (na obrázku vyššie bod 2)
  3. Keď obchod dosiahne hodnotu 105 dolárov, „trailing take profit“ sa aktivuje. Ak by v tomto momente náhodou klesla hodnota obchodu na $103.95, nastane automatický predaj za $103.95, váš profit by bol 3,95%. Ak cena klesne v rámci korekcie na $104.05, obchod bude stále otvorený, keďže trailing neklesol pod 1%.
  4. Keď cena BTC začne rásť a hodnota vášho obchodu bude $107, “trailing take profit“ sa posunie na hodnotu $105.95
  5. Cena bude ďalej rásť, hodnota obchodu sa posunie na $110, „trailing take profit“ sa posunie na $108.95
  6. Cena klesne na $108, „trailing take profit“ sa aktivoval pri cene $108.95, váš profit bude viac než 8%, namiesto 5%, ak by ste použili klasický „take-profit“

Pre jednoduchšie pochopenie si pozrite nasledujúci GIF:

Trailing Take Profit

Trailing Stop Loss

Táto funkcia pomáha trejderom minimalizovať ich straty. Pri klasickom stop losse nastavíte hodnotu, pri ktorej sa má obchod automaticky uzavrieť, ak cena klesla pod úroveň, ktorú už nie ste ochotný akceptovať. Pri trailing stop losse nastavíte hodnotu stop loss a zároveň aktivujete funkciu trailing.

Trailing Stop Loss

Opäť si to vysvetlíme na príklade:

  1. Kúpite BTC za 100 dolárov, ako stop loss nastavíte -10%, čiže 90 dolárov.
  2. Zaškrtnete funkciu „trailing“
  3. Ak hodnota obchodu okamžite od tohto momentu klesne pod 90 dolárov, klasicky sa aktivuje stop loss a vám zostane 90 dolárov. Ak však začne hodnota rásť, trailing stop loss sa bude posúvať v rozmedzí 10 percent.
  4. Keď obchod dosiahne hodnotu $102, trailing stop loss sa posunie na $91.80
  5. Keď obchod dosiahne hodnotu $105, trailing stop loss sa posunie na $94.50
  6. Keď nastane korekcia a hodnota klesne na $102, trailing stop loss ostáva na $94.50
  7. Keď opäť začne hodnota BTC rásť a hodnota obchodu stúpne na $108, trailing stop loss sa posunie na $97.20
  8. Keď stúpne hodnota obchodu na $112, „trailing stop loss“ už bude na hodnote $100.80. Od tohto momentu už je isté, že vám nehrozí v tomto obchode žiadna strata.

Pre jednoduchšie pochopenie si pozrite nasledujúci GIF:

Trailing Stop Loss

Trading boty

Osobitnou kategóriou sú boty, ku ktorým sa dostanete v rámci drahších balíkov 3Commas. Určite ste už počuli o tom, ako na burzách obchodujú za bežných investorov, keďže boty majú dopredu naprogramované princípy správania. Hoci táto taktika obchodovania má mnoho kritikov, úspešnosť obchodovania botov rastie vďaka pokroku vo vývoji ich algoritmov. Ich obrovskou výhodou je sebestačnosť. Pracujú 24 hodín denne 7 dní v týždni a vzhľadom na volatilitu trhu s kryptomenami ponúkajú príležitosť pre zabránenia stratám a tiež k dosiahnutiu ziskov v časoch, kedy vy nie ste schopný pohotovo reagovať na vývoj trhu. Na 3Commas môžete boty automatizovať mnohými spôsobmi vrátane kopírovania obchodovania iných botov, automatizácie obchodných objednávok a sledovaní top portfólií. Tieto praktické protokoly umožňujú predprogramovať vašu obchodnú stratégiu na základe strát a percentuálnych podielov zisku a rôznych iných podmienok na trhu.

Na 3commas nájdete viacero druhov botov. Na úvod by ste mali vedieť, že sa delia na jednoduché (Simple Bots) a kompozitné (Composite Bot). Kompozitný bot, ktorý je akousi vlajkovou loďou, je dostupný len v rámci balíka PRO (o cenách nižšie).

O 3Commas

Platforma založená v Miami vstúpila na trhu v roku 2014, čiže obchodovaniu s krypotmenami sa venuje už piaty rok. Doteraz neboli známe žiadne závažnejšie problémy týkajúce sa využiteľnosti tejto služby. Vývojári burzy postupne vytvorili strategické partnerstvá s mnohými známymi burzami vrátane najväčšej burzy Binance. Tieto spolupráce umožňujú obchodným robotom 3commas pracovať na burzách prostredníctvom protokolu API.

Poplatky + 10% zľava

3Commas ponúka štyri druhy balíkov podľa ponúkaných služieb. Balíček Pro si môžete vyskúšať na 3 dni zadarmo v rámci skúšobnej doby. Ak sa následne rozhodnete zaplatiť platformu na nasledujúci mesiac (alebo dlhšie obdobie), použite pri registrácii tento link, dostanete za to 10% zľavu na prvú platbu.

Ceny 3commas

Balíček Starter za 29$/mesiac (6 mesiacov zľava 15%, rok zľava 25%)

Ponúka základné funkcie pre tých, ktorí nepotrebujú využiť služby botov. K dispozícii je inteligentný obchodný terminál (SmartTrade), v rámci ktorého môžete využívať stop lossy, take profity, trailing stop lossy a trailing take profity a tiež funkciu pre nastavenie stop-loss a take-profit zároveň.

Balíček Advanced $49/mesiac – (6 mesiacov zľava 15%, rok zľava 25%)

Obsahuje všetky základné funkcie z balíčka Starter, ku ktorým pridáva prístup k jednoduchým robotom (Simple Bots), obchodným signálom z TradingView (vlastné obchodné rozhranie) a rozhranie pre správu portfólia.

Balíček Pro $99/mesiac – (6 mesiacov zľava 15%, rok zľava 25%)

Tento balíček obsahuje všetky vyššie spomínane funkcie, plus kompozitné boty (vlajková loď) a boty pre BitMEX. Získate kompletný softvér na správu portfólia a prístup k vlastným obchodným signálom na TradingView.

Balíček Enterprise

3Commas vám môže vypracovať aj špeciálny balíček šitý na mieru podľa vašich potrieb a zadania. V rámci využitia tohto balíčka budete uprednostňovaní aj v rámci zákazníckeho servisu.

Affiliate program

Platforma ponúka aj affiliate program, v rámci ktorého si môžete privyrobiť. Stačí, ak odporučíte 3Commas vašim priateľom prostredníctvom referral linku, ktorý si vygenerujete po registrácii na stránke v časti Invite Friends.

Vďaka tomuto referral linku získa váš známy zľavu na prvú platbu v hodnote 10% (zľavu 10% môžete dostať aj vy, ak použijete náš link). Vy zas dostanete odmenu za platby vami sprostredkovaných klientov vo výške od 25% do 50%. 25% získate z kryptomenových platieb vami priamo sprostredkovaných zákazníkov (Level 1), 15% z kryptoplatieb zákazníkov, ktorých sprostredkoval užívateľ, ktorého ste priviedli vy (Level 2) a 10% z kryptoplatieb zákazníkov, ktorých sprostredkoval užívateľ, ktorého priviedol ten, koho ste priviedli vy (Level 3). Zakázané je používať brand značky v rámci reklamných kampaní. Odmena sa vypláca v ETH.

Záverečné hodnotenie

Veľmi zaujímavá pomôcka pre trejderov, ktorí to myslia s obchodovaním s kryptomenami naozaj vážne. Obchodovanie s trading botmi je komplikovanejšou záležitosťou, ktorej sa treba povenovať a netreba očakávať žiadne prehnané zisky. Na prvý pohľad však tešia funkcie v rámci sekcie SmartTrade, najmä možnosť pre nastavenie stop lossu a take profitov zároveň, čo bežne na burzách nemáte a môže vám to naozaj pomôcť. Trailing take-profit a trailing stop-loss vám taktiež môžu zabezpečiť percentá navyše. Vyskúšajte si na začiatok 3-dňový free program, v rámci ktorého budete mať aktívny balíček PRO, teda využiť môžete aj všetky boty. Následne sami usúdite, či je 3Commas vhodnou hračkou práve pre vás. SmartTrade budete môcť používať mesačne za prijateľných 29 dolárov, prípadne aj menej, ak využijete akciu na 6 resp. 12 mesačné členstvo. Boty sú už osobitnou kapitolou, ktorým sa treba venovať, vyhrať sa s nimi. Ak si na to trúfate, 3commas je vhodnou príležitosťou. Samozrejme neriskujte viac, než si môžete dovoliť stratiť.

  • jednoduché rozhranie
  • dobré meno spoločnosti
  • podpora mnohých búrz, zmenárni a peňaženiek
  • funkcia SmartTrade pre take profit+stop loss zároveň, trailing stop-loss a trailing take-profit a ďalšie funkcie už v balíčku Starter
  • možnosť kopírovania obchodov

Použitím tohto linku dostanete 10% zľavu na prvú platbu.

Máte vlastné skúsenosti s 3commas? Napíšte ich do komentáru. Ďakujeme. 

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, Telegrame Instagrame, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

4 komentáre

4 Comments

  1. Avatar

    Atelerix

    10.02.2019 at 10:59 am

    Dík za článok, neexistuje nejaký free nástroj ktorý by umožňoval TP+SL zároveň na Binance?

    • Avatar

      issue

      10.02.2019 at 11:01 am

      Nevieme o tom, jedine vyskusat 3 dnovu verziu zadarmo na 3Commas. Ak by sme sa k nejakemu nastroju dopatrali alebo dostaneme tip, tak napiseme o tom clanok.

      • Avatar

        Atelerix

        10.02.2019 at 7:27 pm

        Existuje moonbot, ale ten je nutné mať spustený na PC. A free verzia je tiež dosť oklieštená v iných funkciách. Full verzia stojí 0,2 BTC lifetime.

  2. Avatar

    Lou

    10.02.2019 at 10:22 pm

    Cornix bot to tiez ma. Funguje cez telegram. Cena tusim 25usd mesacne. 14 dni trial

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Analýzy

Technická analýza (23.4.): Bitcoin – CME Futures, Grayscale Bitcoin trust, BTC Volatility Index + EOS & S&P500

Marek Vaňha

Článok

zo dňa

Marek Vaňha, Bitcoin

Náš portál na základe spolupráce s kryptotrejdermi zo slovenskej a českej scény prináša pravidelne aktuálizácie k Bitcoinu, ktoré občas doplnia aj o zaujímavé altcoiny. Dnes sa na Bitcoin a kryptomeny VeChain (VET) a 0x (ZRX) pozrel trejder Marek Vaňha z Golden Pocket.

UPOZORNENIE: Informácie uverejnené v tomto článku sú výhradne informačného charakteru a v žiadnom prípade nie sú investičnou radou alebo obchodným odporúčaním.

BITCOIN

BTC CME FUTURES:

Dobré ráno tradeři. BTC a Crypto celkově, je pod neustálým bullish tlakem, kdy sledujeme potenciální formaci running triangl, který předznamenává poslední leg up v daném směru = up. Znamená to tedy, že uptrend je limitovaný, ale nemusíme se nutně nyní nacházet na jeho dokončení. BTC má velikou šanci z aktuální struktury otestovat 6k předtím, než bude ostřejší korekce. Volume mělo klesající tendenci uvnitř trianglu a poté solidní nárůst při breakoutu, což odpovídá přesně vlastnostem této formace. Náš tip v Golden Pocket na absolutní high z aktuální struktury = 6021,-USD (Výška trianglu)

BTC VOLATILITY INDEX:

U BTC VOL INDEXU sledujeme ostrou korekci po impulzní vlně „(A)“, která se dostala až k hodnotě 0.618 Fibonacciho retracementu. BVOL INDEX konsoliduje ostrou zig zag korekcí, zatímco BTC má sideways konsolidaci. Podařilo se jim VOL INDEX dostat na kompletní restart, aniž by cena u BTC jakkoliv výrazně klesala. Včerejší pohyby upřímně do analýzy nijak nezahrnuji, protože to vidíme poslední týdny pořád dokola, tzv. nedělní svíce na přání. Market jde sideways celý týden a v neděli se vymetou longy / shorty a jede se dál. Sleduji tedy spíše delší horizont a čekám na další signály.

GBTCUSD:

U Grayscale BTC trustu sledujeme pokračování uptrendu k cca 7,68-7,98. Uvažujeme dvě potenciální formaci, kdy jako prioritnější vidíme již dokončenou vlnu „(4)“ na hodnotě 6,1 a jako druhou ABC running flat formaci zpět do zóny = 6,2-5,93. R.N. Elliott ale definoval velmi pužitečné pravidlo, kdy by člověk neměl brát jako prioritní abc running flat formaci, ale druhou alternativu. Proto zde s největší pravděpodobností již sledujeme postupné rozvíjení vlny „(5). do naší target zóny.

Ostatné

EOSUSD:

U EOSu sledujeme potenciálně dokončenou korekci a odraz ze zóny 5,13-4,90,-USD. Nejdůležitější rezistence v cestě = key level 5,578,-USD. Target pro vlnu „( 3 ) / ( C )“ = 6,39-6,7,-USD. Invalidation level = 4,02,-USD.

S&P500:

Akciové trhy jsou stále na vzestupu a počítáme, že se tento týden dočkáme nových ATH u S&P500 / NASDAQ a US100 indexu. I zde je větší pravděpodobnost, že trend překoná předchozí ATH než to, že bude ostrá korekce na double top.

Autor analýzy

Marek Vaňha

Marek VaňhaGolden Pocket
Jmenuji se Marek Vaňha a živím se jako day trader obchodováním kryptoměn, komodit a klasických akciových trhů na základě Teorie Elliott Wave. Jsem majitelem největšího webového portálu na predikce dle EW Teorie v CZ/SR s názvem Golden Pocket. Zde denně sdílíme naše analýzy, vstupy, otevřené obchody, set upy na day / swing trading a pořádáme pravidelné live streamy.

Čítať ďalej

Kryptomeny

Prehľad trhu (23.4.): Bitcoin letí hore, vytvoril nové tohtoročné high!

Avatar

Článok

zo dňa

od

bitcoin-23-4-2019-cena

23.4.2019 – Hodnota Bitcoinu stúpla za posledný deň o takmer 5%. Zároveň však výrazne oslabili altcoiny v páre s BTC. Pozrite si dnešný ranný prehľad trhu.

Upozornenie: Ceny kryptomien, ktoré uvádzame v tomto článku, sú platné v čase jeho písania a v súčasnosti môžu byť iné. 

Bitcoin

Cena Bitcoinu vyletela za posledných 24 hodín o takmer 5% nad hodnotu 5550 dolárov, čo je zároveň najvyššia cena Bitcoinu od novembra 2018. Scenár o tom, že Bitcoin bude čoskoro atakovať silnú rezistenciu okolo hodnoty 5800 až 6000 dolárov je teda stále v hre. Za posledný týždeň je BTC v peknom pluse 9%.

7-dňový graf Bitcoin / CoinMarketCap

Ethereum

Cena Ethereum stúpla voči doláru o 2,5% na 174,25 USD., v páre s BTC je v mínuse vyše 2 percentá. Za posledný týždeň je v ETH v pluse voči doláru 7%.

7-dňový graf Ethereum / CoinMarketCap

XRP (Ripple)

Hodnota Ripple (XRP) sa za posledný deň voči doláru nezmenila a je stále na úrovni okolo 0,325 USD. Z týždenného pohľadu je v pluse 1,6%. Voči Bitcoinu stratilo XRP za posledný deň približne 4,5%.

7-dňový graf XRP / CoinMarketCap

Top skokani a prepadáky

Výraznejší rast voči doláru zaznamenali za posledný deň Tezos (+11%), Icon (+12%) a Verge (+6%). Ostatné altcoiny posilňovali o menej než 5%, čiže menej než Bitcoin, čo znamená, že sú v páre s Bitcoinom v mínuse. Prudký nárast hodnoty Bitcoinu oslabil v páre s BTC najmä Binance Coin (-6%), BAT (-10%), Chainlink (-6%), Enjin (-7,5%) či XRP (-4,5%).

Kapitalizácia, dominancia BTC, volume

Trhová kapitalizácia stúpla na 184 miliárd dolárov, čím dorovnala tohtoročné maximu,. Dominancia Bitcoinu stúpla až na 53.2%, čo sa prejavuje spomínaným oslabovaním altcoinov v páre s BTC. Bude zaujímavé sledovať, čo bude robiť prípadný ďalší rast ceny BTC s alcoinami. Volume je podľa CoinMarketCapu vyše 50 miliárd dolárov, pričom samotný objem obchodovania s Bitcoinom tvorí 16 miliárd USD. OnChainFX.com tvrdí, že reálny objem obchodovania s BTC očistený o “fake volume” je 687 miliónov dolárov.

Takýto krátky report nájdete na kryptonovinkách každé ráno. Spomíname v ňom len kryptomeny, ktoré patria medzi 50 najhodnotnejších podľa aktuálnych dát CoinMarketCapu.

Zdroj dát a screenshotov: CoinMarketCap, 360Coin

Čítať ďalej

Kryptomeny

Krypto správy dňa (22.4.): Názory trejderov na Bitcoin, ziskový mining či film Crypto

Avatar

Článok

zo dňa

od

Bitcoin

Kým kryptomeny čakajú na ďalší veľký rast, ich technológia neustále napreduje. Každý deň preto prinášame prehľad dôležitých správ o Bitcoine a altcoinoch v takomto prehľadnom usporiadaní.

Tom Lee: Súčasné hodnoty BMI sme v bearmarkete nevideli

Zakladateľ spoločnosti Foundstrat Advisors Tom Lee, ktorý je rešpektovaným Wall Street stratégom, tvrdí, že hodnoty, ktoré v súčasnosti ukazuje jeho analytický nástroj Bitcoin Misery Index (BMI), ešte nikdy predtým neboli pozorované počas medvedieho trhu. Viac o tejto téme sme napísali v tomto našom článku.

Ťažba Bitcoinu je opäť zisková. Prichádza bullrun?

Aktuálna cena Bitcoinu, ktorá sa pohybuje nad úrovňou 5200 dolárov, je pre minerov  (ťažiarov) Bitcoinu opäť výnosná. Uviedol to ekonóm a kryptoodborník Alex Kruger, ktorý na Twitteri zverejnil tabuľku, podľa ktorej sa efektívne náklady na vyťaženie BTC aktuálne pohybujú okolo ceny 3550 dolárov. Viac sa dočítate v tomto našom článku.

Ťažba Bitcoinu je opäť zisková. Znamená to príchod bullrunu?

Trejderi z Twitteru: Príde malý pád, no aj bullrun?

Cena 5400 dolárov sa javí ako silná rezistencia, ktorá zatiaľ nedovolila Biitcoinu stúpať vyššie. Prinášame vám názor niekoľkých známych zahraničných trejderov, ktorí sa na Twitteri vyjadril k súčasnej situácii na trhu s kryptomenami. Kliknite sem.

Známi trejderi z Twitteru: Príde malý pád Bitcoinu a potom bullrun?

O filme Crypto: 3 veci, ktoré sa týkajú kryptomien

,,Najlepšou správou pre kryptomeny je, že film Crypto má s kryptomenami v skutočnosti spoločné len veľmi málo,“ znie úvod recenzie, ktorá bula publikovaná na stránke Cointelegraph. Viac sa dozviete v tomto našom článku.

O filme “Crypto”: 3 veci, ktoré sa týkajú kryptomien. Našťastie ich nie je viac

Serena Williamsová investovala do Coinbase

23-násobná grandslamová víťazka a zlatá olympijská víťazka z dvojhry v Londýne 2012 Serena Williamsová prezradila na Instagrame, že už v roku 2014 založila investičný fond Serena Ventures. Popri ňom investovala aj do Coinbase. Viac sa dočítate tu.

Rýchle správy

ZAIF: Japonská burza Zaif oznámila, že 22. apríla opäť spustí svoju bežnú činnosť obchodovania. Udeje sa tak po hacku, v rámci ktorého v októbri 2018 utrpela táto burza krádež kryptomien v hodnote okolo 59,8 milióna dolárov. Išlo predovšetkým o kryptomeny Bitcoin, Bitcoin Cash a MONA.

MITRHIL: Decentralizovaná platforma Mithril (MITH) sa rozhodla o prechod na blockchain Binance Chain pričom kryptomena MITH sa stane BEP2 tokenov. Mithril je sociálna mediálna platforma, ktorá odmeňuje tvorcov obsahu natívnym tokenom MITH.

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

Čítať ďalej

Bitcoin

O filme “Crypto”: 3 veci, ktoré sa týkajú kryptomien. Našťastie ich nie je viac

Avatar

Článok

zo dňa

od

Crypto film

,,Najlepšou správou pre kryptomeny je, že film Crypto má s kryptomenami v skutočnosti spoločné len veľmi málo,“ znie úvod recenzie, ktorá bula publikovaná na stránke Cointelegraph.

Autorom recenzie bol Edward Zuckerman, novinár, spisovateľ a scenárista, ktorý je držiteľom ceny Emmy za najlepší dramatický seriál. Najviac ho preslávili seriály Law & Order (Zákon a poriadok) a JAG.

Zuckerman vo svojom článku zhrnul 3 hlavné body, ktoré sa v celom filme týkali kryptomien, no boli poriadne pritiahnuté za uši:

  • Ukázalo sa, že jedna veľká banka bola mimoriadne vystrašená z toho, že jej existenciu ohrozia kryptomeny. Rozhodla sa preto, že bude tajne kupovať kryptomeny, aby umelo zvýšila ich cenu na základe teórie, že sa stanú príliš drahé a teda odradia ľudí k ich nákupu (nuž posúďte sami, či ľudí odradilo v roku 2017 kupovať Bitcoin, keď stál 17 tisíc dolárov poz.red.)
  • Ruské mafia, ktorá perie peniaze cez tú istú banku, na to začína využívať aj kryptomeny v spolupráci so zamestnancom, ktorý stvárňuje hlavnú postavu celého príbehu
  • Jedna z hlavných postáv, ktorá vlastní krachujúci obchod s alkoholom – zarába veľa peňazí investovaním do ICO. Je taktiež ťažiarom kryptomien vďaka počítaču, ktorý má v zadnej miestnosti svojho obchodu.

Konkrétnejšie detaily o filme vám prezrádzať nebudeme, pretože viacerí z vás si ho pravdepodobne plánujú pozrieť. Ak však očakávate, že pôjde o film, ktorý by mohol ľudom prezradiť viac o kryptomenách a ich technológii, budete určite veľmi sklamaní.

Film má na portáli IMDB zatiaľ hodnotenie 5 z 10, čo naznačuje, že pôjde o béčkový až céčkový akčný film, ktorý sa snaží vyťažiť maximum z témy kryptomien, hoci ich podstatu výrazne obchádza.

Má však pomerne hviezdne obsadenie – cez hollywoodskeho veterána Kurta Rusella až po Alexis Bledel, ktorú poznajú diváci zo seriálu Gilmorové dievčatá. Hlavnej úlohy sa podujal Luke Hemsworth, ktorého môžete poznať z filmov Thor či Hickkok.

Zdroj: cointelegraph.com

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

Čítať ďalej

Analýzy

Známi trejderi z Twitteru: Príde malý pád Bitcoinu a potom bullrun?

Avatar

Článok

zo dňa

od

Grafy Bitcoin

Cena 5400 dolárov sa javí ako silná rezistencia, ktorá zatiaľ nedovolila Biitcoinu stúpať vyššie. Prinášame vám názor niekoľkých známych zahraničných trejderov, ktorí sa na Twitteri vyjadril k súčasnej situácii na trhu s kryptomenami.  

Populárna kryptotrejderka známa pod prezývkou The Cryptomist, ktorá má na Twitteri viac než 34 tisíc followerov, si myslí, že v najbližšom období budú ťahať za dlhší koniec povrazu “medvede”. Poukazuje totiž na formujúci sa rising wedge na 4 hodinovom grafe, ktorý zväčša vedie k pádu. ,,Tento predpoklad sa stane neplatný len v prípade, že Bitcoin prekoná 5390 dolárov a udrží tuto hodnotu,” vysvetlila.

Ďalší analytik @Galaxy, ktorý má vyše 50 tisíc followerov, si myslí, že príde ďalšia šanca na nákup Bitcoinu v cenovom rozmedzí medzi 4600 až 4800 dolármi a to predtým, ako uvidíme ďalší rast na 6800 dolárov.

Flood, kryptotrejder obchodujúci najmä na Bitmexe, si myslí, že dobrou príležitosťou pre nákup bude cenové rozmedzie medzi 4900 dolármi až cenou 5150 USD. Flood sa o svoje názory delí s vyše 60 tisíc trejdermi.

Indikátor RSI, ktorý je medzi mnohými analytikmi považovaný za jeden z najdôležitejších pri posudzovaní toho, či je dané aktívum predpredané alebo podhodnotené – naznačuje, že Bitcoin sa aktuálne nachádza na hodnotách, ktoré v minulosti viedli k začiatku nových bullrunov.

,,Osobne sa na RSI veľmi nepozerám. Avšak toto je veľmi zaujímavá vec. Minulý bullmarket začal s RSI nad vyznačeným územím,” upozornil Cow Jones.

Tom Lee z Fundstrat Advisors zas upozorňuje na svoj Bitcoin Misery Index (BMI), ktorý dosahuje hodnoty, ktoré v minulosti neboli v medveďom trhu nikdy zaznamenané. To by mohlo naznačovať začiatok bullrunu. Viac sme sa tejto téme venovali tu.

Technická analýza (22.4.): Bitcoin již 3 týdny akumuluje pro další výstřel

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

Čítať ďalej

Bitcoin

Ťažba Bitcoinu je opäť zisková. Znamená to príchod bullrunu?

Avatar

Článok

zo dňa

od

Bitcoin mining

Aktuálna cena Bitcoinu, ktorá sa pohybuje nad úrovňou 5200 dolárov, je pre minerov  (ťažiarov) Bitcoinu opäť výnosná.

Uviedol to ekonóm a kryptoodborník Alex Kruger, ktorý na Twitteri zverejnil tabuľku, podľa ktorej sa efektívne náklady na vyťaženie BTC aktuálne pohybujú okolo ceny 3550 dolárov.

Kruger pri svojom výpočte rátal s tým, že priemerná cena elektriny bude na úrovni 0,055 USD za kWh. Pochopiteľne v závislosti od regiónu, v ktorom sa mineri nachádzajú, sa táto cena môže líšiť. Napríklad CoinGeek v decembri 2018 uvádzal cenu na úrovni 0.073 USD za KWh, čo by znamenalo výstupnú hodnotu nákladov na úrovni 3580 dolárov.

V druhej polovici roka 2018 sa vzhľadom na výrazný pád ceny Bitcoin stala jeho ťažba čistou stratovou záležitosťou. Väčšina veľkých minerov však pokračovalo v ťažbe napriek rekordným stratám, k čomu ich nútili ich dlhodobé dohody o prenájme elektrickej energie od ich poskytovateľov, obstaranie drahých ASIC minerov a prenájmy veľkých továrni, kde sa ťažba vykonávala.

Andreas Antronopoulos, ktorý je považovaný za jedného z najväčších odborníkov na kryptomeny, si myslí, že pre minerov je ťažké opustiť ťažbu Bitcoinu a neverí, že by sa vzdali tejto role, čím by mohlo ohroziť bezpečnosť siete.

,,Je nepravdepodobné, že by ťažiari (mineri) opustili ťažbu Bitcoinu, pretože sa na tejto proces pozerajú z dlhodobej perspektívy. Znamená to, že majú existujúce investície do zariadení a zvyčajne nakupujú energiu na základe dlhodobých plánov, neplatia ju každý týždeň. A preto, aj ak by mali čakať ďalšie tri mesiace, kým budú v profite, ťažbu nevypnú.”

Mnohí mineri tak pokračovali v ťažbe napriek tomu, že sa ocitol Bitcoin v rekordnom 16 mesiacov trvajúcom medveďom trhu.

Teraz, keď je ťažba bitcoinu opäť zisková (za predpokladu, že neklesne pod 4000 dolárov), by mohli vstúpiť do ťažby Bitcoinu ďalší mineri. Viesť ich k tomu nepochybne bude aj skutočnosť blížiaceho sa halvingu, teda zníženia odmeny za vyťaženie jedného bloku. Z historického hľadiska tento okamih, ktorý sa deje v priemere raz za štyri roky, viedol vždy k výraznému rastu ceny BTC.

Zdroj: ccn.com

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

Čítať ďalej

Kryptomeny

Serena Williamsová investovala do Coinbase

Avatar

Článok

zo dňa

od

tenis

23-násobná grandslamová víťazka a zlatá olympijská víťazka z dvojhry v Londýne 2012 Serena Williamsová prezradila na Instagrame, že už v roku 2014 založila investičný fond Serena Ventures.

Serena dokázala tento fond pomerne úspešne tajiť až do dnešných dní. Podľa oficiálnych stránok spravuje portfólio v hodnote viac než 12 miliárd dolárov. Fond je zameraný na podporu spoločnosti v počiatočnom štádiu vývoja, pričom investičná diverzifikácia tvorí 60% a počet firiem, do ktorých bolo investované, presahuje tridsať. Patrí medzi ne aj americká kryptozmenáreň Coinbase, ktorá urobila od roku 2014 obrovský krok vpred a v súčasnosti sa jej hodnota počíta v miliardách dolárov.

Čisté imanie jednej z najlepších športovkýň histórie je okolo 180 miliónov dolárov. Tvoria ho predovšetkým príjmy z triumfov na tenisových turnajoch, reklám a marketingu.

Zdroj: https://cointelegraph.com/news/four-olympic-gold-medals-winner-tennis-player-serena-williams-invests-in-coinbase

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

Čítať ďalej

Bitcoin

Tom Lee: Súčasné hodnoty Bitcoin Misery indexu sme v medveďom trhu nikdy nevideli

Avatar

Článok

zo dňa

od

Tom Lee

Zakladateľ spoločnosti Fundstrat Advisors Tom Lee, ktorý je rešpektovaným Wall Street stratégom, tvrdí, že hodnoty, ktoré v súčasnosti ukazuje jeho analytický nástroj Bitcoin Misery Index (BMI), ešte nikdy predtým neboli pozorované počas medvedieho trhu.

Známy „bitcoinový býk” Thomas Lee sa k BMI indikátoru vrátil počas rozhovoru, ktorý poskytol portálu Cointelegraph. Lee skonštatoval, že do roku 2018 sa počas medvedích trhov kryptomien hodnota BMI indexu nikdy nedostala nad úroveň 50, pričom teraz sa len nedávno ocitla až na čísle 89.

Podľa Leeho to znamená to, že s najväčšou pravdepodobnosťou už začal býčí trh a teda „bearmarket” je minulosťou. Zároveň však vysvetlil, že BMI index vyjadruje prepredanosť trhu a v šiestich zo 6 predchádzajúcich prípadov, kedy mal takéto vysoké hodnoty, sa trh následne krátkodobo prepadol v priemere až o 25%. Znamenať to vraj môže napríklad aj to, že sa časť kapitálu z Bitcoinu presunie do altocinov a uvidíme altcoinovú rally.

Ďalším argumentom, ktorý podľa neho naznačuje začiatok bullrunu, je že Bitcoin prelomil 200-dňový kĺzavý priemer. CEO Fundstratu si myslí, že Bitcoin by mohol previesť ďalší parabolický rast podobný domu, ktorú ukázal v roku 2017, no netrúfol si odpovedať na otázku, či ešte v roku 2019 vytvorí svoje nové maximá.

Medzi ďalšie dôvody, ktoré môžu naznačovať oživenie trhu, sú pohyby na starých peňaženkách, ktoré boli niekoľko mesiacov až rokov neaktívne a zároveň stúpanie transakčnej aktivity a rast objemu obchodov na burzách.

Upozorňujeme, že Tom Lee napriek tomu, že je častokrát citovaným obchodníkom, nemá vo svojich predikciách vždy pravdu. Minulý rok niekoľko mesiacov tvrdil, že Bitcoin vytvorí nové cenové maximum 25 tisíc dolárov do konca roka 2018. Potom skresal túto sumu na 15 tisíc dolárov, no napokon bol aj tak veľmi ďaleko od reálnej hodnoty Bitcoinu, ktorá sa prepadla pod 4000 dolárov.

Zdroj: cointelegraph.com

Ak sa vám páčia naše články zapnite si naše notifikácie (zvonček vpravo dole) a sledujte nás na Facebooku, aby ste nezmeškali žiadnu novú aktualitu zo sveta kryptomien. Ďakujeme.  

Čítať ďalej

Analýzy

Technická analýza (22.4.): Bitcoin již 3 týdny akumuluje pro další výstřel

Avatar

Článok

zo dňa

Technická analýza Bitcoin

Náš portál na základe spolupráce s kryptotrejdermi zo slovenskej a českej scény prináša pravidelne aktuálizácie k Bitcoinu. Dnes sa na kráľa kryptomienpozrel Jan Čuraj z Crypto Kingdom.

UPOZORNENIE: Informácie uverejnené v tomto článku sú výhradne informačného charakteru a v žiadnom prípade nie sú investičnou radou alebo obchodným odporúčaním.

Bitcoin (BTC)

Po dlouhé impulsivní svíčce z 1. dubna vytváří bitcoin poctivou 3týdenní konsolidaci, která jasně ukazuje zastávku a nabrání další síly na pohyb vzhůru. Z pohledu technické analýzy je tato situace poměrně čitelná a dává jasné instrukce a chování k následujícím profitům.

Pozor na manipulaci velryb

Každá konsolidace v P-profilu je známá tím, že cena se pohybuje v konsolidačním kanále, který může mít oproti historii opravdu velké rozpětí, protože pohybu předchází ta impulsivní svíce, která rapidně zvýší objemy na trhu a je často brána jako znamení změny. V tomto korekčním kanále může docházet k sestřelům ceny až na impulsivní svíci a rychlé vytažení zpět k PoC v kanále.

Pohybové indikátory

Důležitým znamením v dalším pokračování trendu je padají Commodity Channel Index, který připravuje prostor pro další nárůst ceny. Můžeme očekávat opět rapidní zvýšení objemů jako náznak momenta.

Vstupy a výstupy

P-profily mají jasné zónové pravidlo vstupu, často na nejslabší místo v impulsivní svíci, což bychom na finančních trzích viděli pomocí tickchartu, nebo orderflow nástroje. Na tradičních kryptoměnových trzích máme smůlu, proto ideální vstup na Bitmexu je mezi 4 700 – 4 400 USD, pokud nám to bitcoin dovolí.

Poslední bariérou pro ukončení medvědího trendu je úroveň  5 800 – 6 000 USD, kterou mnozí považují za reverzní. Dle našeho názoru bude záležet na objemech při impulsní svíci z kanálu, která může chytnout opravdu silné FOMO a cena může vystřelit až na 6 500 USD, neboť trh stále vykazuje velmi vysoké denní objemy.

Upozorňujeme, že informácie uverejnené v tomto článku sú výhradne informačného charakteru a nemožno ich vnímať ako investičnú radu.

Autor analýzy

Ján Čuraj

Ján ČurajCryptoKingdom50-50
Tradingu se věnuji 14 let a byl jsem traderem hedgeového fondu v obchodování měnových futures. Aktuálně obchoduji třetím rokem kryptoměny pro Crypto Kingdom a řídím vlastní alternativní fond zaměřený na ruční a robotické obchodování kryptoměn.

Čítať ďalej

Kryptomeny

Prehľad trhu (22.4.): Top skokani týždňa BNB, BAT, Enjin a Tezos, dnes v znamení červenej

Avatar

Článok

zo dňa

od

22.4.2019 – Cena Bitcoinu za posledný deň klesla o menej než percento, napriek tomu je drvivá väčšina altcoinov v červených číslach.

Upozornenie: Ceny kryptomien, ktoré uvádzame v tomto článku, sú platné v čase jeho písania a v súčasnosti môžu byť iné. 

Bitcoin

Hodnota Bitcoinu klesla oproti včerajšku o 0,8% na 5300 dolárov. Z týždenného pohľadu je BTC stále v pluse 2,25%.

7-dňový graf Bitcoin / CoinMarketCap

Ethereum

Cena Ethereum padla oproti včerajšku o 1,85% na necelých 170 dolárov. Za týždeň je Ethereum v nevýraznom pluse 1,1%.

7-dňový graf Ethereum / CoinMarketCap

XRP (Ripple)

Cena Ripple padla za posledných 24 hodín o 0,3% na 0,325 USD. Oproti minulému pondelku je v mínuse jedno percento.

7-dňový graf XRP / CoinMarketCap

Top skokani a prepadáky

V prvej 50-ke kryptomien podľa trhovej kapitalizácie evidujeme len tri kryptomeny (mimo stablecoiny), ktoré skončili v zelených číslach. Sú nimi Augur (+5%), Binance Coin (+1,2%) a Nano (+0,5%). Všetky ostatné coiny zaznamenali straty, pričom najviac sa prepadli Crypto.com Chain (-12%), BAT (-11%), Bitcoin Diamond (-7%), BitShares (-7%), Litecoin (-6%), Ravencoin (-6%), Enjin Coin (-5%), Aeternity (-5%), Qtum (-5%) a Ontology (-5%).

Z týždenného pohľadu sa najviac darí Basic Attention Token (+36%), Binance Coin (+23%), Tezos (+15%) a Enjin Coin (+15%). Najvýraznejšie sa prepadla hodnota Bitcoin SV (-22%).

Kapitalizácia, volume, dominancia BTC

Kapitalizácia trhu je aktuálne na úrovni 177,5 miliardy dolárov. Za zmienku stojí dominancia Bitcoinu, ktorá atakuje 53% (52.7%), čo vyčerpáva altcoiny. Volume je dnes 45 miliárd dolárov, z toho tvorí 15 miliárd dolárov obchodovanie s Bitcoinom (podľa onchainfx.com je reálne volume BTC len 311 miliónov dolárov).

Takýto krátky report nájdete na kryptonovinkách každé ráno. Spomíname v ňom len kryptomeny, ktoré patria medzi 50 najhodnotnejších podľa aktuálnych dát CoinMarketCapu.

Zdroj dát a screenshotov: CoinMarketCap, 360Coin

Čítať ďalej

Populárne

Informácia pre čitateľov

Informácie uverejnené na stránke kryptonovinky.sk sú výhradne informačného charakteru a v žiadnom prípade nie sú investičnou radou alebo obchodným odporúčaním. Portál kryptonovinky.sk nenesie žiadnu zodpovednosť za vaše prípadne finančné straty pri investícii do kryptomien alebo na iných trhoch. Hoci sa venujeme predovšetkým téme kryptomien, upozorňujeme, že sú veľmi volatilné a preto sú považované za rizikovú investíciu. Do kryptomien by ste nemali nikdy investovať viac peňazí, než si môžete dovoliť stratiť.

-

Upozornenie

CFD sú komplexné nástroje a nesú vysoké riziko straty finančných prostriedkov spôsobené finančnou pákou. 74% - 89% retailových investorov príde o peniaze pri obchodovaní s CFD. Mali by ste zvážiť, či rozumiete, ako CFD funguje a či si môžete dovoliť vysoké riziko straty vašich peňazí.

Viac informácii o možných rizikách nájdete tu.

-

Kryptonovinky.sk © 2018

-